OSTALI SPORTOVI

Teslićanka raspoložena pred put u Tokio: Đekanovićeva cilja finale

Pet godina iskusnija, staloženija i bez treme koje nosi najveće sportsko takmičenje Olimpijske igre strelkinja iz Teslića Tatjana Đekanović odrađuje posljednje treninge pred put u Tokio.

Vedra i optimistična bez obzira na probleme koji manje-više prate sve, a naročito individualne sportiste, trenira kao pred svako takmičenje, jer kako kaže, streljaštvo je specifičan sport i nema posebnih priprema čak ni kada je u pitanju nastup na Olimpijskim igrama. Ipak, priznaje da je nešto posebno.

– Sve je isto samo što je osjećaj drugačiji. Ipak je planetarna smotra. Nemam tremu jer imam predstavu šta me očekuje. Zato sam veliki optimista – rekla je Đekanovićeva za “Glas Srpske”.

U Riju je zauzela 35. mjesto u gađanju vazdušnom puškom sa deset metara, a sada su očekivanja znatno veća. Teško je pričati o formi ili predvidjeti plasman pošto je samo jedna greška ili nekoliko sjajnih hitaca mogu da naprave ogromnu razliku.

– Iskrenom, potpuno mi je svejedno da li ću biti deveta ili 40. U streljaštvu se računa samo prvih osam koje ulaze u finale. Biće jako zanimljivo, godinama treniram punim intenzitetom i nadam se da ću sve to uspješno prenijeti na takmičenje. Ciljam finale.  Moram sama sebi da dižem raspoloženje i vjeru, streljaštvo je takav sport da morate biti pomalo sebični i egoistični ukoliko želite da napredujete – naglasila je članica Geofona iz Teslića.

Virus korona značajno je poremetio kalendar takmičenja u prethodnih godinu i po dana, pa je nedostatak takmičenja najveća otežavajuća okolnost kako za nju, tako i za sve rivalke.

– Osjeti se manjak takmičenja, ali ne obazirem se na to. Plan je da sedam dana provedem u Sloveniji sa njihovom reprezentacijom i dodatno se “upucam”, pa da već 17. jula praktično prvim avionom sa trenerom Nevenom Rašićem krenemo put Tokija – kaže Đekanovićeva.

Svjesna da od kukanja nema ništa, trudi se da najbolje iskoristi one resurse koje ima. Kada je oprema u pitanju, tu ne zaostaje za rivalkama jer je zahvaljujući OK BiH dobila najsavremeniju pušku. Međutim, po ostalim parametrima daleko je iza konkurencije.

– Nije moje da se žalim. Imamo klimu u streljani u odnosu na prije pet godina i to je uspjeh. Sve gledam sa pozitivne strane nadajući se da će neko prepoznati streljaštvo kao sport – naglasila je sada već dvostruka olimpijka.

U Riju nisu mogli da izlaze iz sela zbog specifičnog okruženja, a sada će pravila biti još rigoroznija zbog virusa.

– Radovala sam se da malo bolje upoznam Tokio, jer je to grad inovacija i onoga što me privlači, ali od toga neće biti ništa. Koliko znam, imaćemo striktna pravila, neće biti izlazaka i obilazaka, ali šta je tu je – rekla je Đekanovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button