KOŠARKAREGION

Vujošević: I Jokić je kriv… Teško je sada biti selektor

Bivši trener Partizana Duško Vujošević smatra da su za debakl Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre krivi igrači – i oni koji su se odazvali i oni koji nisu.

Legendarni trener bio je gost emisije ‘Probudi se’ na TV Nova S, u kojoj je govorio o neuspjehu reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

Orlovi su izgubili u finalu od Italije 102:95, te na taj način ostali bez vize za Tokio. Ovaj poraz doživljen je kao jedan od najtežih u posljednje vrijeme.

– Naravno, neuspeh je. Normalno je da svi koji su participovali treba da podnesu kritike i odgovornost. Vidim da neki koji imaju ambicije da postanu selektor i dođu na neka druga mesta, na taj način koriste u javnosti ovaj rezultat – rekao je Vujošević.

– Prvo, jako je komplikovana situacija u evropskoj košarci, razlaz FIBA – Evroliga donosi prozore u koje ne mogu da dođu NBA igrači ili iz Evrolige. FIBA smatra da se stvara prostor za nove igrače i nove ekipe raznih zemalja koje nisu bile dominantne. Smatram i da FIBA ima obavezu da napravi kompromis sa Evroligom. Treba nam kalendar u kom mogu najbolji da igraju.

Osvrnuo se iskusni strateg i na sastav tima, istakavši da su igrači najveći krivci.

– Najveći krivci su igrači, oni koji su se odazvali, i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv. Ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, nije to niko očekivao, svaka čast na tome, ali uspeh je neka vrsta plemstva i gospodstva. U Americi je postao idol ove zemlje, pa kako nije osetio obavezu da dođe, da povuče najbolje igrače, ostatak tima, da radi na način kako treba – rekao je Vujošević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: Learn More Here
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button