OSTALI SPORTOVI

Vučić predao zastavu Filipoviću, bogate nagrade za osvajače medalje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas članove Olimpijskog tima Srbije koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.

Državnu zastavu od predsjednika primio je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović koji će uz Sonju Vasić biti nosilac zastave na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić istakao je da će svi osvajači biti nagrađeni.

– Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord postavljen u Riju i da ćemo obradovati naciju. Pratim sve naše sportiste, i one popularne i one manje poznate, poznajem svakog od njih. Važno je da postoji odlučnost! Moram da napomenem, smatram da su naši sportisti zaslužili da obore rekord od osam osvojenih medalja. Očekujemo da u Japanu broj odličja bude dvocifren – rekao je ministar.

Udovičić je istakao da bi broj medalja mogao za nekog da bude iznenađenje, ali da bi veliki broj odličja bio ispunjenje cilja koji je postavljen.

– Odlučeno je da nagrade budu: 50.000 za zlato, 45.000 za srebro i 40.000 za bronzu. Želimo da obradujemo sportiste ovakvim vidom stimulacije – rekao je Udovičić.

Podsjetimo, Srbija je u Pekingu osvojila tri medalje, u Londonu četiri, a najbolji nastup imala je u Rio de Žaneiru, sa čak osam medalja. Olimpijske igre u Tokiju održavaju se od 23. jula do 8. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button