BIHRUKOMET

Premijer liga kreće sa 15 klubova?

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH raspravljaće iduće sedmice o mnogim pitanjima, a jedno od ključnih za takmičenje je koliko će klubova igrati u eliti.

Kako što je poznato, zbog loše finansijske situacije od nastupa je odustalo Jedinstvo 2015 iz Brčkog koje se minule sezone prošetalo Prvom ligom Srpske, a ni čelnici drugoplasiranog tima Hercegovine iz Nevesinja nisu voljni da prihvate veliki zalogaj.

Zato će, kako SNM saznaje, čelnici RS RS predložiti da se u novu sezonu krene sa 15 klubova i zalagati se da se već za godinu ili dvije konačan broj klubva u eliti svede na konačnih 12. Prema sadašnjem stanju, to bi vjerovatno bila i realna brojka jer je sve manje ekipa, naročito u Republici Srpskoj koje mogu da se uhvate u koštac sa zahtjevima Premijer lige. Kakav će stav biti bošnjačkih i hrvatskih delegata ostaje da se vidi. Da podsjetimo, sjednica UO je trebalo da bude održana prošle sedmice, ali je odgođena zbog nedostatka kvoruma jer su delegati iz hrvatskog naroda bili spriječeni da dođu. Prvi čovjek RS RS te aktuelni predsjednik RS BiH Marinko Umičević nada se da će sastanak biti održan već naredne sedmice jer članovi UO trebaju da raspravljaju i o sponzorskom ugovoru sa BH telekomom koji bi značajno popravio „krvnu sliku“ saveza.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button