KOŠARKANBA

Siksersi slušaju ponude za Bena Simonsa, Minesota „zagrizla“

Minesota Timbervulvsi i Filadelfija Seventisiksersi razgovaraju o potencijalnom trejdu prema kojem bi u Mineapolis mogao da stigne Ol-star košarkaš File Ben Simons, čijim partijama u prethodnom plej-ofu navijači i uprava nisu bili nimalo zadovoljni.

Kako navodi “Atletik”, čelnici Timbervulvsa i Siksersa su razgovarali o trejdu za Simonsa, ali u njega definitivno ne bi bio uključen plejmejker “Vukova” Dianđelo Rasel.

Australijanac se našao na meti velikih kritika pošto je bio veoma loš u polufinalnoj seriji Istočne konferencije, u kojoj su Atlanta Hoksi eliminisali ekipu iz Pensilvanije. Simons je imao 10,7 poena, 6 skokova i 7,8 asistencija prosječno u seriji s “Jastrebovima”, samo triput je šutnuo iz igre na koš u svim četvrtim četvrtinama, dok je najveća boljka ipak šut sa penala: 32 posto, uz čestu taktiku Hoksa da ga namjerno fauliraju.

Simons (24) je u ligi od 2016. godine kada su ga Siksersi birali kao prvog pika drafta. Triput je bio učesnik Ol-star utakmice, a član je i reprezentacije Australije, ali neće nastupiti na predstojećem olimpijskom turniru u Tokiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button