KOŠARKA

Teren u Boriku nosiće ime legendarne košarkašice

Prva asocijacija na banjalučko naselje Borik je čuvena dvorana u kojoj se skoro pola vijeka održavaju sportski događaji, prije svega rukometni, pa onda i košarkaški, ali i svi ostali. Ovo naselje sada dobiti još jednu oazu pod obručima, jer u okviru akcije „Sto terena za jednu igru”, Kompanija Mocart obnovlja još jedno igralište u Banjaluci, koje će dobiti ime po proslavljenoj košarkašici Jugoslavije Slađani Golić!

Svečano otvaranje zakazano je za srijedu u 17 časova.

Teren u Boriku je 86. u tradicionalnoj akciji koju Mocart godinama organizuje u okviru svog društveno odgovornog rada. Naime, ova akcija je jedna od najpoznatijih u Srbiji, a nedavno je proširena na Republiku Srpsku, gde su već otvorena dva terena.

Najpre je obnovljeno igralište u Doboju, koje je nazvano po košarkaškom heroju ovog grada Ognjenu Kuzmiću, a potom su Žarko Paspalj i Ratko Nikolić otvorili rekonstruisan multifunkcionalni teren u banjalučkom parku Mladen Stojanović, gdje se mlađe generacije u velikom broju okupljaju da igraju basket ili rukomet. Sada je na red došao Borik, a nema boljeg reprezenta u gradu na Vrbasu kada pričamo o igri pod obručima od srebrne  olimpijske iz 1988. godine.

Prije svečanog otvaranja ekipe ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi odigraće prijateljsku utakmicu. Poslije presjecanja vrpce, na teren će izaći igrači prijavljeni za šutiranje trojki, a najbolje među njima očekuju vrijedne nagrade.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button