KOŠARKA

„Košarkaši Jugoslavije kandidati za zlato u Tokiju“ VIDEO

NBA trener Bajron Skot za američke medije je govorio o svojim predviđanjima u vezi sa Olimpijskim igrama u Japanu – komentarisao je selekciju SAD, ali i potencijalne favorite iz sjenke.

– Poraz od Nigerije je vjerovatno najveći neuspjeh u istoriji reprezentacije SAD, ali nisam toliko zabrinut jer se selektor Greg Popovič i momci tek prirpemaju za nastup na Olimpijskim igrama. Čeka Ameriku težak zadatak, ali i dalje mislim da su glavni favoriti za zlato. Kada bih morao da se kladim, uložio bih svoj novac na SAD – izjavio je 60-godišnji Bajron Skot, koji je zatim dobio pitanje ko je još favorit u Tokiju.

– To je dobro pitanje. Francuska ima dobar tim. Jugoslavija je uvijek dobra. Kao i Rusija. Uvijek ima jedan tim koji će vas iznenaditi. Možda ove godine to može da bude Kina – rekao je evidentno neobaviješteni Skot.

Naravno, Kina i Rusija neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju u košarci.

Skot iza sebe ima sjajnu igrački karijeru tokom koje je bio trostruki NBA šampion u Los Anđeles Lejkersima koje su predvodili Medžik Džonson i Karim Abdul-Džabar. Igrao je još u Pejsersima, Grlizlisima i atinskom Panatinaikosu.

Kao trener je posljednji angažman imao u Lejkersima od 2014. do 2016. godine, ali je bio veoma neuspješan. Prethodno je radio kao glavni trener u Netsima, Hornetsima i Kavalirsima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button