FORMULA

Rasel: U Silverstonu neće biti objava o mom prelasku

U kuloarima Formule 1 se priča kako bi Džordž Rasel mogao u skorije vreme da ozvaniči saradnju sa Mercedesom za narednu sezonu. Britanac ipak demantuje da će se to desiti tokom trkačkog vikenda na Silverstonu.

Vozač Vilijamsa navodno ima velike šanse da od naredne sezone bude timski kolega sa Luisom Hamiltonom. Džordž je dio Mercedesovog programa od 2017. godine i na kratko je minule sezone imao priliku da vozi za taj tim umjesto Luisa koji je imao koronu. Odmah je imao dobre rezultate, a talenat mladog Britanca se vidi i u bolidu Vilijamsa koji je najlošiji u Formuli 1, ali on uspijeva da ga dovede nadomak bodova.

Uz lošu formu Valterija Botasa i uz činjenicu da Finac nema za razliku od Hamiltona dogovor za narednu sezonu, priče o dolasku Rasela u Mercedes nailaze na sve jače utemeljenje.

– Potpisao sam za Mercedes prije pet ili šest godina. To je sto odsto tačno i svi to znaju i Mercedes pazi na mene. Međutim ništa nije potpisano niti zapečaćeno i u Silverstonu neće biti objava. To mogu da kažem – rekao je Džordž Rasel u jednom podkastu.

Dok Rasel čeka poziv iz Mercedesa u Vilijamsu je kaže zadovoljan. Na Velikoj nagradi Austrije je umalo uzeo konačno prvi bod za tu ekipu. Ipak, vjeruje da će se ovaj tim vratiti u vrh Formule 1.

– Možda zvuči ludo ili glupo sada, ali sjetite se 2013. kada su Botas i Maldonado vozili za tim. Završili su deveti ili deseti u konkurenciji konstruktora. Sljedeće godine su bili treći, imali su podijume na većini trka. Ovaj sport se mijenja u sekundi kada imaš ovako veliku promjenu pravila – kaže Džordž Rasel.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Papaya punch fryd
  2. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button