NEKATEGORISANOOSTALI SPORTOVI

Dva zlata za Kinu u istorijskom danu za streljaštvo

Istorijski dan za olimpijsko streljaštvo, jer su održana prva dva takmičenja u u ekipnom miksu u obje discipline (pištolj i puška). Titule su pripale strijelcima iz Kine.

Zlato u pištolju osvojili su mlada Đang Ranšin (21) i veteran Pang Vei (35). Oni su u velikom finalu, poslije prave drame, savladali Ruse, Bacaraškinu i Černousova rezultatom 16:14. Sve je stalo u posljednju, petnaestu seriju, kad su Kinezi u zbiru pogodili 20,8, a Rusi 20,3.

Tokom samog meča, ruski par je vodio 8:4, a potom su Kinezi načinili preokret, poveli 12:8 i na 14:10 došli do „meč-lopti“. Rusija je stigla do izjednačenja 14:14, ali su na kraju Đang i Pang ipak sačuvali mirnoću i na već opisan način došli do konačne pobjede.

U meču za bronzu, Olena Kostevič i Oleg Omeljčuk iz Ukrajine savladali su srpski par Zorana Arunović – Damir Mikec, rezultatom 16:12.

U gađanju iz vazdušne puške, do zlata su stigli Kinezi, 21-godišnja Ćijan i četiri godine stariji Haoran Jang. Oni su u finalu savladali Amerikance Meri Kerolin Taker i Lukasa Koženjiskog rezultatom 17:13. Čini se da su strijelci iz Amerike propustili svoju šansu kad su poveli sa 9:5.

U meču za bronzu Rusi Julija Karimova i Sergej Kamenski lako su izašli na kraj sa Korejcima Eunđi Kvon i Taejun Nam. Bilo je 17:9.

Parovi iz Srbije stali su u kvalifikacijama. Andrea Arsović i Milutin Stefanović osvojili su 16, a Sanja Vukašinović i Milenko Sebić 29. mesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button