OSTALI SPORTOVI

Vasić i Mačković peti, braći iz Hrvatske novo zlato

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković u finalu trke na 2.000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je peto mjesto sa vremenom 6:22.34.

Olimpijsko zlato otišlo je u ruke braće Martina i Valenta Sinkovića, koji su od prvog do posljednjeg trenutka bili u vođstvu i sa vremenom 6.15:29 osvojili najsjajnije odličje.

Srebrna medalja otišla je u ruke Rumuna Mariuša Kozmjuka i Cipriana Tudosa (6:16.58), dok je treća bila danska posada u sastavu Frederik Vistavel – Joakim Suton sa vremenom 6:19.88.

Vasić i Mačković su poslije 500 metara bili četvrti sa vremenom 1:34.02, na polovini trke (3:11.40) pali su na petu poziciju, ali prava borba tek se očekivala. Za to vrijeme braća Sinković su već dovoljno odmakli i bilo je jasno da su nadomak velikog uspjeha i osvajanja zlatne medalje.

Srpski kjakaši su u posljednjih 500 metara ušli sa petog mjesta, u finišu su „dodali gas“ i sve pokušali da se domognu medalje, ali nisu uspjeli. Bez obzira na sve, zaslužili su velike čestitke jer su imali ogromne poteškoće samim dolaskom u Tokio. Vasić je dobio pozitivan test na koronu, pa su dvije sedmice bili u karantinu, bez treninga i sa neizvjesnosti da li će uopšte nastupiti na Igrama. Poslije svega smogli su snage da izbore finale Igara za Srbiju nakon 17 godina u ovoj disciplini i zauzeli peto mjesto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button