OSTALI SPORTOVI

RASPORED ZA SRIJEDU Dan D za kolektivne sportove, Zurab za bronzu i samouvjereni Stefanović

Poslije ne baš uspješnog utorka za Srbiju na Olimpijskim igrama srijeda je Dan D za kolektivne sportove, jer košarkašice, vaterpolisti i odbojkašice nastupaju u četvrtfinalu. Tu su i jaki aduti u pojedinačnim sportovima.

Prvi na borilišta izlaze kajakaši. Prvo u 2:51 Bojan Zdelar u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a oko sedam minuta kasnije i Strahinja Stefanović u petoj, obojica u K1 200 metara. Poslije njih polufinala će pokušati da se domogne i Milica Novaković u K1 500. Ona će se takmičiti u prvoj kvalifikacionoj grupi koja počinje u 3:40.

U 3 časa ujutru na teren izlaze košarkašice koje će se u četvrtfinalu sastati sa Kinom.

Iako je poražen u prvoj borbi, reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Zurab Datunašvili ipak je dobio još jednu šansu. Pošto se njegov dželat iz Ukrajine plasirao u finale on će se boriti u repasažu kategorije do 87 kg protiv Alžirca Sid Azare. Taj meč bi trebalo da počne oko 4:10, a ukoliko pobijedi Datunašvili će se u borbi za bronzu sastati protiv Hrvata Hukleka i ta borba je zakazana za popodnevni dio programa, ne prije 13 časova. Od rvača u akciji će biti i Stevan Andrija Micić u slobodnom stilu. U kategoriji do 57 kg oko 4:30 on će se boriti u prvom meču protiv domaćeg rvača Takahašija.

Kao šlager dana slijedi dvostruki srpsko-italijanski okršaj. Od 10 časova odbojkašice će protiv starih rivalki juriti vizu za polufinale, a vaterpolisti protiv aktuelnog svjetskog šampiona igraće meč odluke od 11:20.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button