EVROPSKE LIGEFUDBAL

Navijači Borusije bijesni zbog novih dresova, Puma se izvinjava, problem ostaje

Jedan od najvećih i najpoznatijih proizvođača sportske opreme na svijetu – njemačka Puma, uputila je izvinjenje navijačima Borusije Dortmund zbog novih dresova bez grba na prednjoj strani.

Dresovi koji su predviđeni za igranje u Kupu Njemačke su izrađeni tako da se grb Borussije praktično ne vidi na prednjoj strani. Font koji je korišten za ovaj dres viđen je u sezoni 1997/1998.

Nakon utakmice protiv Bešiktaša u kojoj su igrači ovog kluba nosili pomenutu garnituru dresova, navijači su žestoko reagovali i osuli paljbu po Pumi jer se ne vidi grb na prednjoj strani, a ubrzo nakon toga stiglo je i izvinjenje iz redova ovog proizvođača sportske opreme i obećanje da se u budućnosti takve stvari neće ponavljati.

– Žalimo zbog ljutnje navijača i želimo im uputiti izvinjenje. Zaista smo vaše odgovore primili k srcu i imaćemo to na umu kada budemo kreirali naredne dresove, baš kao što smo to radili u prošlosti – rekao je izvršni direktor Pume Bjorn Gulden.

Njemački mediji dodaju i to da su u Borusiji pokušali sami riješiti ovaj problem, no da to nije bilo moguće zbog iste boje. Za kraj se navodi da ne mogu koristiti novu garnituru jer su ovu već registrovali za ovu sezonu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil co website
  2. Povratni ping: Buy Kimber pistols
Back to top button