BOKS

Čuveni bokser u politici: Pakjao kandidat za predsednika Filipina

Legendarni filipinski bokser i senator Manu Pakjao najavio je da će se kandidovati na predsjedničkim izborima 2022. godine.

Pakjao je prihvatio nominaciju svoje stranke PDP-Laban na nacionalnoj konvenciji, obećavši da će pošteno služiti filipinskom narodu koji, kako je rekao, čeka promenu vlade.

– Ja sam borac i uvijek ću biti borac u ringu i izvan njega – rekao 42-godišnji Pakjao u svom govoru.

Pakjao je kandidat frakcije partije PDP-Laban, koja se odcijepila od sadašnjeg predsjednika Filipina Rodriga Duterta.

Druga francija te stranke je ranije ovog mjeseca nominovala Dutertea za potpredsjednika na izborima predviđenim naredne godine, a njegovog bivšeg pomoćnika Bonga Goa kao predsjedničkog kandidata.

Duterte, kojem je ustavom zabranjeno da se kandiduje za drugi šestogodišnji mandat, prihvatio je tu nominaciju, ali je Go odbio da se kandiduje za predsjednika.

Do nedavno, Pakjao je bio pristalica predsjednika Dutertea i njegovog kontroverznog rata protiv droge koji je obilježen hiljadama ubijenih od strane snaga bezbjednosti, a koji sada tužioci Međunarodnog krivičnog suda žele da istraže.

Pakjao je ušao u politiku 2010. godine kada je izabran za poslanika, prije nego što je postao senator u gornjem domu filipinskog parlamenta 2016. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button