KOŠARKA

Furnije poručuje “Želim da osvojim Evrobasket”

Reprezentativac Francuske Evan Furnije rekao je da želi sa Francuskom da osvoji Evropsko prvenstvo sljedeće godine, kao i da je to cilj cijele ekipe.

Srebrni iz Tokija ovog ljeta ne žele na tome da se zaustave, a Furnije je za L’Ekip rekao da bi mogla da nastupi „Era Francuske“ kada je riječ o košarci u budućnosti.

– Moramo da promovišemo našu sportsku kulturu, da prestanemo da se plašimo i da budemo ambiciozni. Želim da to promenimo i znam da čitav tim to može da postigne. Ne plašimo se nikoga. Moja vizija je da ćemo postati dominantni kao što je to bila Španija posljednjih 15 godina. Tokio je tek naše prvo finale, želim da osvojim Evrobasket 2022. Ovo nije trenutak da se zaustavimo. Imamo priliku da izgradimo dinastiju. Ovaj tim mora da raste svakog ljeta, da oslobađa iste emocije, da oživljava uspjeh iz Tokija – da stavimo po strani ego, međusobne rasprave, da imamo taj pobjednički mentalitet. I da to radimo iznova svake godine. To je prilika za naš sport, ali i nešto što može biti iznad košarke, nešto što bi pomoglo francuskom sportu. Možemo da budemo primjer cijeloj generaciji – rekao je Furnije.

Furnije je bio najbolji strijelac ekipe na Olimpijskim igrama u Tokiju, sa prosječno 18.7 poena po utakmici.

Ovog ljeta je potpisao četvorogofišnji ugovor sa Njujork Niksima vrijedan 78 miliona dolara.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Kardinal Stick
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button