EUROKUPOVIFUDBAL

Kangina osveta Ludogorecu, “ranjena” Zvezda na gleda ka proljeću

Golom Gelora Kange fudbaleri Crvene zvezde stigli su do pobjede u Razgradu i na taj način širom sebi otvorili vrata druge faze Lige Evrope!

Iako oslabljeni neigranjem Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija, izabranici Dejana Stankovića odigrali su vrlo zrelo i upisali drugi trijumf u isto toliko mečeva grupe F. Uloga junaka pripala je Gaboncu kome je ovo drugi gol protiv „Lude šume“ jer je pogodio i 2016. godine. Ipak, u revanšu je sve uprskao crvenim kartonom pa je bugarski tim tada eliminisao Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ćudljivi majstor fudbala bio je i večeras na ivici isključenja jer je i poslije žutog kartona u prvom dijelu nastavio da prigovara sudiji, pa je Stanković odlučio da ga izvede iz igre nedugo u 70. minutu, pest minuta nakon što je zatresao mrežu.

Zvezda je izgledala odlično na terenu u najvećem dijelu utakmice, a domaći osim prečke nedugo poslije jedinog gola na meču, te greške Strahinje Erakovića kada je promašio Čibota nisu imali pravu šansu. Odlično su odigrali svi u redovima „crveno-bijelih“. Na golu je vrlo siguran bio Zoran Popović, Seku Sanogo je pokazao da može pomoći i u zadnjoj liniji, Milan Rodić je bio ponajbolji u prvom dijelu, Marko Gobeljić i Radovan Pankov vrlo sigurni… Malo je škripalo u napadu, jer Loi Dioni, El Fardu Ben i Mirko Ivanić nisu najbolje koristili situacije koje su im se nudile kao na tacni. I zato su Beograđani nagrađeni velikim trijumfom kojim su apsolutni lideri grupe. Na vrhu su sa šest Bodova, Braga je stigla do 3 jer je dobila Midtjiland sa 3:1, dok Danci i Ludogorec imaju po bod.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button