FUDBALREGION

Srbija mora da igra atraktivan fudbal

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi govoriо pred oktobarsku akciju u borbi za Mundijal u Kataru.

“Orlovi” kvalifikacije za Svјetsko prvenstvo nastavljaju 9. oktobra gostovanjem Luksemburgu, a potom tri dana kasnije čekaju Azerbedžan u Beogradu.

– Svaka utakmica je izazov, znamo kakve nas sada čekaju. Moramo da ih rešimo u svoju korist, respekt protivniku, ali još veći prema sebi. Moramo da verujemo da ćemo doći do željenih rezultata, da shvatimo najobziljnije obaveze, kao što smo do sada.

– Potrebno je da preskočimo ove dve prepreke, pred finale u Lisabonu. Bez obzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, ta utakmica će odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi idemo na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. I jedan Šerif pobedi Real Madrid.

– Da li me raduje forma Vlahovića i Mitrovića? To može samo njih da raduje. Mene raduje da su živi i zdravi. Da daju golove je normalna stvar, zato ih pozivam. Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar.

– Fudbal je umetnost, da bi se time bavio mora da si kreativan, a da si kreativan moraš da imaš fudbalsku inteligenciju. Upravo to tražim od igrača, a oni znaju da vrate. Način na kojim smo odigrali, stvarali šanse, prezentovali fudbal je nešto što je prelepo i ono što želim da vidim. Važno je pobediti, ali za mene je bitno i kako. Desi se da njihov golman brani tako kao nikad u život, nismo ni mi imali adekvatnu realizaciju. Tri, četiri, pet razlike smo morali da pobedimo, na kraju je bilo 1:1, a mogli smo čak da izgubimo na kraju. Način kako smo kreirali je za svaku pohvalu. To je velika satisfakcija za mene.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button