BIHFUDBAL

DERBI ZAČELJA NA POLICAMA Radnik bi da se osveti Leotaru

Pred fudbalerima Leotara i Radnika u subotu od 15 časova na stadionu “Police” u okviru 12. kola Premijer lige je veoma važan meč u bici za opstanak.

Trebinjci bi u slučaju trijumfa napravili značajan pomak ka sredini tabele, dok bi Bijeljinci ako slave na “Policama” uhvatili priključak sa ostalim ekipama.

– U odnosu na naš duel u prvom kolu ovog prvenstva, koji smo mi pomalo neočekivano dobili u Bijeljini sada smo u dosta boljoj situaciji. Tada praktično nismo imali ni kompletiranu ekipu, a sada je znatno drugačija priča. To nam da je za pravo da se nadamo novim bodovima – naglasio je trener Leotara Branislav Krunić.

Međutim, svjestan je da do pobjede neće biti nimalo lako doći.

– Radnik sigurno ne zaslužuje ovako mali broj bodova, jer je u dosta mečeva u samom finišu utakmice ostajao bez pozitivnog rezultata. Igraju veoma tvrdo, teško primaju golove, ali se nadam da ćemo uspjeti da bar jednom zatresemo njihovu mrežu – dodao je Krunić, koji u ovom susretu ne može da računa na Filipa Kolaka, koji ima crveni karton zarađen u juniorskoj ligi, te požutjelog Milorada Mićunovića.

Da im u ovom prvenstvu slijedi velika bitka za opstanak fudbaleri Radnika mogli su naslutiti već poslije poraza na startu od Leotara.

– Trebinjci su u prvom kolu znali da iskoriste našu nespremnost za start prvenstva. Nadam se da sada imamo snage da im se revanširamo istom mjerom. Uvijek sam cijenio četu sa “Polica”, kao i njihovog trenera i mog kapitena iz šampionske generacije Borca Krunića, ali mislim da smo u ovom trenutku po kvalitetu tu negdje i da bi o pobjedniku mogle odlučiti nijasne ili manji broj grešaka – rekao je trener Radnika Vlado Jagodić.

Poslije pobjede nad Čapljinom u šesnaestini finala Kupa BiH Bijeljinci se nisu vraćali kući, već su ostali u Hercegovini sa željom da što svježiji dočekaju ovaj susret.

– Neigranje Jovana Motike zbog žutih kartona nam remeti planove, a van stroja je i dalje Kenan Šarić. Neizvjestan je nastup rovitih Aleksandra Vasića, Nikole Nikole Popare i Jovan Blagojevića. Ako bi bar dvojica od njih trojice mogli da zaigraju bilo bi nam puno lakše – dodao je Jagodić.

U ostalim mečevima 12. kola sastaju se: subota: Posušje – Velež (15 časova), Zrinjski – Široki Brijeg (19), nedjelja: Rudar Prijedor – Sloboda (15), Tuzla siti – Sarajevo (17), ponedjeljak: Borac – Željezničar (18 časova).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button