FUDBAL

Lam o Mundijalu na dvije godine: Stvari treba da ostanu iste

Nekadašnji kapiten reprezentacije Njemačke, a sada direktor Evropskog prvenstva 2024. godine Filip Lam u utorak je u Berlinu govorio i o ideji održavanja Mundijala na svake dvije godine. Lam je među onima koji se toj ideji protive.

– Mislim da stvari treba da ostanu kakve jesu. Kao igrač sam uvijek bio srećan takvim ritmom i smatram da je sasvim dobro da stvari ostanu nepromijenjene. I sada imamo veliki turnir na svake dvije godine – Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Potpuno sam uvjeren da to ne treba da se mijenja – rekao je Lam.

U četvrtak je FIFA održala samit na kome je glavna tema bila promjena ritma održavanja Mundijala, a Lam je zapravo samo ponovio stav Fudbalskog saveza Njemačke koji se protivi ovoj ideji.

Lam je u Berlinu u utorak uveče prisustvovao ceremoniji otkrivanja loga i brenda za EURO 2024 kome će Njemačka biti domaćin.

Kao domaćin, Njemačka već ima mjesto na Euru, a kvalifikacije će se za šampionat Evrope odigrati od marta do novembra 2023. godine. Format takmičenja ostaje nepromijenjen u odnosu na EURO 2020.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: nagaqq
Back to top button