FUDBAL

Mančini: Da nastavimo niz, želimo finale u Milanu

Selektor Italije Roberto Mančini nada se da će njegov tim u polufinalu Lige nacija protiv Španije produžiti niz bez poraza.

Evropski šampion ima impresivan niz od 37 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Italija je posljednji put izgubila od Portugala (1:0) 10. septembra 2018. godine.

– Voljeli bismo da produžimo taj niz, mislim da će to zavisiti od nas. Luis Enrike ima pravo kada kaže da će jednog dana taj naš niz biti prekinut, to će se dogoditi prije ili kasnije, to je, nažalost, matematika. Ali, volio bih da se to ne dogodi bar do decembra 2022. godine. Znamo da neće biti lako – rekao je Mančini na konferenciji za medije.

Prethodni put dvije reprezentacije su se sastale u polufinalu Evropskog prvenstva, a Italija je slavila nakon boljeg izvođenja penala.

– Bilo je veoma teško. Mučili smo se. To je za Španiju bez ikakve sumnje bio najbolji meč na Evru, mi smo se mučili da se izborimo za posjed. Moraćemo da probamo da budemo bolji u kontakt igri i da u određenim situacijama budemo brži – rekao je Mančini.

– Želimo da pobijedimo i da igramo u finalu. Želimo to finale u Milanu – zaključio je selektor Italije.

Italija i Španija igraju prvo polufinale Lige nacija u srijedu od 20:45. Dan kasnije u istom terminuigra se drugi polufinalni meč između Belgija i Francuska.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Jues
Back to top button