FUDBAL

ITALIJA NE PRAŠTA GREŠKE Početničke reakcije koštale “zmajiće”

Mlada fudbalska reprezentacija BiH poražena je na „Bilinom polju“ od Italije sa 1:2 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a s obzirom na tok meča i početničke greške izabranika Slobodana Starčevića može se reći da su „azurini“ do trijumfa došli sa pola snage.

Greške protiv velikih se skupo plaćaju, a to su na svojoj koži najbolje osjetili mladi fudbvaleri BiH. Oba gola Italijani su dali poslije centaršuteva Sandra Tonalija i velikih propusta odbrane. Prvo je u 21. minutu zaspao Jovan Vladimir Pavlović, a Kaleb Okoli zakucao loptu glavoim u mrežu, da bi se osam minuta kasnije desio gotovo prekopiran kiks. Sada je zakasnio Andrija Drljo, a mrežu nemoćnog Nikole Ćetkovića zatresao Emanuel Vinjato.

Izuzimajući nekoliko odličnih odbrana Ćetkovića, jedini svijetao trenutak u meču za domaće desio se u 80. minutu kada je Adrian Barišić pogodio fantastično sa vrh kaznenog prostora za 1:2.

Tao selekcija BiH ni poslije četiri meča ne zna za pobjedu jer ima dva remija i dva poraza, dok je Italija upisala treći trijumf u isto toliko utakmica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button