FUDBAL

Nema krize: Njukasl može da potroši čak 235 miliona evra

Navijači Njukasla su godinama bili ljuti na dosadašnjeg vlasnika Majka Ešlija. Naime, dosadašnji prvi čovjek ekipe sa Sent Džejms Parka je uspio da čak i u doba krize posluje pozitivno.

Ešli nije jurio za senzacionalnim transferima, a sad je u pravom momentu prodao klub koji je ostavio novim vlasnicima u lošem rezultatskom, ali odličnom finansijskom stanju.

Naime, konzorcijum iz Saudijske Arabije neće morati da brine na finansijski fer-plej. Njukasl je u posljednje tri sezone bio u plusu 38 miliona funti, a dodatno olakšanje je činjenica da su u infrastrukturu I mlađe kategorije uložili 50 miliona, pa će novi vlasnici opušteno moći da prave tim po svom izboru. Naime, oni će u skladu sa pravilima imati na raspolaganju čak 235 miliona evra za novi tim

Prvi korak će definitivno biti izbor novog trenera, koji će imati “odriješene ruke” da pojača ekipu koja je u donjem dijelu. Jasno je da se rezultai ne mogu napraviti preko novći posebno zbog činjenice da većina kvalitetnih igrača je pod ugovorom, tako da se pravi prodor na tržište očekuje tek u ljetnjem prelaznom roku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: magic mushroom business
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button