FUDBAL

Milojević napustio AEK: Najbolje rješenje za obje strane

Nekadašnji trener Crvene zvezde sporazumno je raskinuo ugovor sa grčkim velikanom AEK poslije samo sedam zvaničnih utakmica i nešto više od tri mjeseca provedena u klubu iz Atine.

Milojević se od starta suočio sa problemima, nakon što su žuto-crni krajem jula neočekivano eliminisani od mostarskog Veleža na startu kvalifikacija za Ligu konferencije.

AEK je u Mostaru izgubio sa 2:1, zatim u Atini pobijedio sa 1:0, ali je Velež bio uspješniji prilikom izvođenja jedanesteraca.

Nisu žuto-crni bili uvjerljivi ni u šampionu Grčke. Trenutno zauzimaju peto mjesto sa dva boda manje od vodećeg PAOK. Upravo su u Solunu doživjeli jedini poraz u ligi. Na pet utakmica ostvarili su tri pobjede i po jedan remi i poraz.

– Razgovarao sam sa ljudima iz AEK i zajednički smo donijeli ovu odluku, za koju smo smatrali da je u interesu obje strane. Zahvaljujem se upravi, stručnom štabu i fudbalerima na saradnji, kao i svim ljudima na podršci. Klubu želim svaki uspjeh u budućnosti – rekao je Vladan Milojević za zvanični sajt kluba.

(Spot Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Library
Back to top button