FUDBAL

SRBIJA U NEVOLJI Šest igrača u problemu zbog kartona

Pred fudbalskim reprezentativcima Srbije je utakmica protiv Azerbejdžana (utorak, 20.45), na kojoj nemaju pravo na kiks ukoliko žele da čekiraju kartu za direktan let u Katar.

Pobjeda je imperativ, ali postoje još neke stvari o kojima razmišljaju selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi saradnici.

Prije svega o golovima, tačnije gol razlici, jer postoji mogućnost da konkurent za prvo mjesto, selekcija Portugalije kiksne do meča sa “orlovima” (14. novembar) i da na kraju, samo bod u Lisabonu bude dovoljan za prvo mjesto.

Ipak, scenario po kom Portugalci prosipaju bodove protiv Luksemburga na svom terenu ili Republike Irske u gostima nije mnogo vjerovatan, pa će ipak Stojkovićevi izabranici morati da se okrenu sopstvenim snagama, te pokušaju da u posljednjem kolu savladaju Ronalda i drugove na njihovom terenu.

I tu nastaje potencijalni problem. Što širi “roster” će značiti selektoru kako bi odabrao pravih 11, ali postoji bojazan da neko od ključnih igrača zbog kartona možda neće moći da istrči na teren. To se prije svega odnosi na trojicu standardnih reprezentativaca, Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića i Nemanju Gudelja, dok su na spisku i Uroš Spajić, Nemanja Maksimović i Nemanja Radonjić. Svi oni bi eventualnim žutim kartonom protiv Azerbejdžana sebe precrtali sa spiska za meč decenije.

Maksimović i Mitrović su “požutjeli” u prvom susretu sa Portugalijom (2:2), Spajić i Gudelj su javne opomene dobili u Bakuu protiv Azerbejdžana (1:3), dok je Tadić žuti karton dobio u meču protiv Luksemburga u Beogradu (1:3), a Radonjić protiv Republike Irske (1:1) u Dablinu, prenosi Blicsport.

“Dobra” stvar je da su u prvom poluvremenu utakmice protiv Luksemburga Strahinja Pavlović i Filip Đuričić zaradili žute kartone, koji su im drugi u ovom ciklusu. Oni će propustiti duel u utorak uveče i na taj način “očistiti” parne kartone pred Portugaliju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy Kimber gun
Back to top button