FUDBAL

MOĆNA SRBIJA Vlahović poništio Rajkovićev kiks i odveo „orlove“ u predvorje Mundijala

Fudbaleri Srbije poijbedili su Azerbejdžan 3:1 (1:1) u Beogradu u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i tako obezbijedili „finale“ sa Portugalom u novembru u Lisabonu.

“Orlovi” su uspješno odradili zadatak i sa prve pozicije A grupe ulaze u posljednji mjesec kvalifikacija. Portugalci imaju meč manje u Irskoj, a pod pretpostavkom da će riješiti i tak zadatak, o putniku u Katar odlučiće meć u Lisabonu 14. novembra.

Za nova tri boda pobrinuo se Dušan Vlahović sa dva gola (jednim iz penala), između ogromnog kiksa golmana Predraga Rajkovića koji je iskoristio Emin Mahmudov u smiraju prvog poluvremena.

Stvari je ispravio napadač Fjorentine, a mogao je da se još neki put upiše u strijelce da nije blistao golman gostiju Šahrudin Magomedalijev.

Sve dileme, ako ih je uopšte bilo čak i momentima, riješio je Dušan Tadić sa penala sedam minuta prije kraja.

Selektor Dragan Stojković uspio je da sačuva okosnicu tima i odupre prijetnji suspenzijama Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i Nemanje Gudelja, večeras rezervistima.

Srbija ima plej-of u rukama, sa ulogom nosioca, ali ne sme da odustane od glavne premije. Bez obzira na to što je preko puta Ronaldov Portugal koji je sa 5:0 deklasirao Luksemburg.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button