FUDBAL

Da li je Petev konačno ubijedio javnost da ima znanje i kvalitet?

Fudbaleri BiH remizirali su sa Ukrajinom u Lavovu (1:1) i zadržali realne šanse da se domognu baraža kvalifikacija za Mundijal.  

Momci Ivajla Peteva odigrali su sjajan meč protiv favorita i stigli do zlata vrijednog boda koji im ostavlja otvorena vrata drugog mjesta u grupi. Domaći su poveli golom Andrija Jarmolenka u 15. minutu, ali je Anel Ahmedhodžić pogodio poslije odličnog centaršuta Sanjina Prcića i sjajnog proigravanja Miroslava Stevanovića. „Zmajevi“ u novembru dočekuju Finsku, pa Ukrajinu i u slučaju dvije pobjede sigurno će izboriti drugo mjesto u grupi, a moguće je da i četiri boda budu dovoljna za plasman u doigravanja. Ostaje da se vidi da li će sa ova četiri boda u tri dana Petev konačno dobiti podršku javnosti ili će i dalje biti predmet gotovo svakog teksta i naslova kako je na funkciju došao politički, a ne po pedigreu i trenerskom kvalitetu. Bugarski stručnjak večeras j epokazao da itekako posjeduje znanje, a raduje i što izgleda da je konačno sve kliknulo između njega i igrača koji su ostavili srce na terenu „Lavov arene“.

Sada je grupi D kvalifikacija Francuska prva sa 12 bodova, Ukrajina ima devet uz meč više, Finska osam, BiH sedam, dok je Kazahstan na dva boda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button