FUDBAL

Piksi zbog kartona “miješa” pola tima

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 na “Marakani” dočekuju Azerbejdžan, što im je  pretposljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Imperativ je pobjeda i veliki su favoriti u ovom meču protiv trenutno najgore reprezentacije u grupi, koja ima svega jedan bod iz šest mečeva. Osim tri boda, koja “orlove” ostavljaju u igri za prvo mjesto u grupi A pred posljednji meč protiv Portugalije u Lisabonu, ona može da donese i druge benefite. Ukoliko bi tim Dragana Stojkovića savladao Azerbejdžan sa većom gol razlikom, onda bi mu u slučaju eventualnog kiksa Portugalaca protiv Luksemburga ili Irske na gostovanju u Dablinu, bio potreban remi u Lisabonu.

Takođe, pobjeda donosi i matematički osiguran baraž, bez obzira na ishod drugih mečeva, ali takođe i mjesto nosioca u eventualnom baražu.

Piksi ne može da računa na Strahinju Pavlovića i Filipa Đuričića koji imaju parne kartone, a opasnost od suspenzije prijeti čak šestorici igrača – Mitroviću, Tadiću, Gudelju, Spajiću, Maksimoviću i Radonjiću, pa je očekivano da mnoge od njih selektor izostavi iz sastava. Izuzetak bi mogao da bude Dušan Tadić, koji je duša ovog tima i kapiten, ali bi on vjerovatno dobio instrukcije da bude posebno oprezan da ne dobije žuti karton.

Kapacitet “Marakane” je prepolovljen zbog pandemije korona virusa, pa je maksimalno da na tribinama bude 25.000, ali se očekuje da brojka ipak bude manja, pošto u prilog ne ide ni loše vrijeme koje je ovih dana u Beogradu.

Srbija: Rajković, Veljković, Nastasić, Spajić, Lazović, Lukić, Milinković-Savić, Kostić, Tadić, Vlahović, Jović.

Azerbejdžan: Magomedalijev, Krivočuk, Medvedev, Haghervedi, Huseinov, Garajev, Mahmudov, Bajramov, Alaškarov, Emreli, Ozobić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Website
Back to top button