FUDBAL

Ronaldo: To je u mojoj DNK, u našoj DNK…

Portugalski napadač Kristijano Ronaldo postigao je tri gola u pobjedi protiv Luksemburga 5:0 u kvalifikacijama za Svјetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Portugal u grupi A ima bod manje od Srbije, ali i utakmicu manje, a do kraja kvalifikacija igraće još sa Republikom Irskom 11. novembra u Dablinu i tri dana kasnije sa Orlovima u Lisabonu.

Fudbaler Mančester Junajteda je prva dva pogotka upisao sa bijele tačke.

– Još jedna pobjeda, još jedan korak prema našem cilju, još jedna istorijska noć u odbrani naših boja! Sve postaje lakše kada igramo kod kuće i pred publikom koja brine o nama od prvog do posljednjeg minuta… Obećao sam da ću uvijek tražiti sve više i više i više! To je u mojoj DNK i u našoj DNK, nikada nismo zadovoljni, nikada ne spuštamo ruke i uvijek ćemo se boriti za sve što možemo da postignemo! Naprijed Portugal! – napisao je Ronaldo na svom Instagramu.

Ukoliko Portugal pobijedi ili odigra neriješeno sa Republikom Irskom, Srbiji će za plasman na Mondijal biti neophodan trijumf. U slučaju da Ronaldo i drugovi izgube u Dablinu, Orlove i remi u posljednjem kolu vodi direktno na Svjetsko prvenstvo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 무료 다시보기
Back to top button