EVROPSKE LIGEFUDBAL

Spremni ste da trošite? Onda nema boljeg trenera od Murinja

Nekadašnji engleski reprezentativac Deni Mils smatra da bi u ovom trenutku Žoze Murinjo mogao najbrže da donese uspjeh Njukaslu, koji je odnedavno dobio nove bogate vlasnike.

Euforija u Njukaslu se ne stišava otkako je jedan od najbogatijih ljudi na planeti princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman kupio klub sa “Sent Džejms Parka”.

Mediji svakodnevno podgrijavaju maštu navijača “svraka” koji bi sve fudbaleri mogli da obuku crno-bijeli dres Njukasla. Takođe, odavno su otpisali aktuelnog menadžera Stiva Brusa i licitiraju sa velikim trenerskim imenima.

Pominjali su se Antonio Konte, Ralf Rangnik, Frenk Lampard, Stiven Džerard… ali nekadašnji engleski reprezentativac i bivši fudbaler Lidsa i Mančester sitija Deni Mils nema dilemu ko bi u ovom trenutku bio idealan za klupu Njukasla.

– U ovakvoj situaciji, ako imate bogate vlasnike koji vam nude novac da napravite tim i donesete im uspjeh, ja bih se uvijek odlučio za Murinja. Ako mu date dovoljno novca i dozvolite mu da radi kako on misli, sigurno će vas voditi do uspjeha brže nego vjerovatno bilo ko drugi – kaže Mils.

Problem je što je slavni Portugalac ove sezone preuzeo Romu i potpisao ugovor na tri godine.

– Njukasl može ove sezone da ide polako i gleda da preživi, a onda od sljedeće krene najprije ka sredini, a onda napadne Top 6 – smatra Mils.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mushrooms jar
Back to top button