FUDBALREGION

Krstajić bivši, da li je Lalatović nasljednik?

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić poslije nešto manje od godinu dana dobio je otkaz u TSC-u, a mogao bi ga zamijeniti Nenad Lalatović.

U Bačkoj Topoli nisu zadovoljni zbog samo jedne pobjede u posljednjih pet mečeva, uz remi i tri poraza, pa je bez obzira na trenutno četvrto mjesto u superligaškom karavanu dobio otkaz.

Rastanak je uslijedio poslije poraza od Proletera u gostima (0:1), a uoči duela sa Partizanom u nedjelju na nedavno otvorenom stadionu TSC-a.

Krstajić je trenerski posao počeo kao pomoćnik Slavoljubu Muslinu u reprezentaciji Srbije, a potom je umjesto njega vodio ekipu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok ga nije zamenio Ljubiša Tumbaković. U TSC je došao decembra 2020. umjesto iznenadana preminulog Zoltana Saba. Prošlu sezonu ekipa je završila na petom mjestu, što nije bilo dovoljno za ponovni izlazak na međunarodnu scenu. U tekućem prvenstvu od mogućih 36 osvojeno 20 bodova.

Mediji u Srbiji navode da je glavni kandidat da ga naslijedi Lalatović koji je prije nekoliko dana dobio otkaz u Saudijskoj Arabiji. Ukoliko se to desi, sigurno će ponovo biti zanimljivo na superligaškim terenima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Ketamine crystals online
Back to top button