EVROPSKE LIGEFUDBAL

Istraga policije zbog banera na kome Arapin drži krvavi mač

Policija u Londonu istražuje uvredljiv transparent koji su istakli navijači Kristal Palasa u kome se kritikuje dogovor Premijer lige i Saudijske Arabije oko preuzimanja Njukaslа.

Kako prenosi BBC, baner je bio usmјeren na test vlasništva Premijer lige, nakon nedavne prodaje Njukasla za 305 miliona funti (oko 362 miliona evra).

Na njemu su bile ilustracije svrake, simbola Njukaslа, čovјeka obučenog u tradicionalnu arapsku odјeću, kao i lika koji izgleda kao izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters.

Na transparentu je bila ispisana lista sa navodnim prekršajima od strane režima Saudijske Arabije. Na slici pod naslovom “Test vlasnika Premijer lige” ispisane su rијeči “Terorizam, odsјecanje glave, kršenje građanskih prava, ubistva, cenzura i progon”. Čovјek u arapskoj odeći je takođe držao krvavi mač.

Odgovornost za transparent preuzela je navijačka grupa Kristal Palasa. Tim povodom na tviteru je objavila i saopštenje u kome se kaže da je preuzimanje Njukasla od strane Saudijske Arabije s pravom naišlo na široku osudu i bijes.

– Dati podršku ovom dogovoru u vrijeme kada Premijer liga promoviše ženski fudbal ​​i inkluzivne inicijative poput duginih boja, pokazuje potpuno licemjerje u igri i demonstrira bezdušni plan lige gdje profit nadmašuje sve drugo – kaže se između ostalog u saopštenju.

BBC podsjeća da je Fond za javna ulaganja (PIF) Saudijske Arabije, čiji je predsjednik prestolonasljednik Mohamed bin Salman, finansirao 80 odsto od ukupne sume za preuzimanje Njukasla.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: see here
  2. Povratni ping: 코인커뮤니티
  3. Povratni ping: Malabar Mushroom Strain
  4. Povratni ping: 다시보기
Back to top button