KOŠARKA

Treći najbolji asistent u istoriji NBA: Njegovo košarkaško veličanstvo Kris Pol VIDEO

Kris Pol, košarkaš Finiks Sansa, postao je treći najbolji asistent u istoriji NBA lige.

Svi znaju da je Kris Pol jedan od najboljih plejmejkera koji su ikada igrali u NBA ligi, a u noći iza nas je ubacio 14 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio čak 18 asistencija u pobjedi Sansa nad Pelikansima.

Kris Pol sada ima 10.346 asistencija što ga stavlja na treće mjesto najboljih asistenata svih vremena, odmah iza živih legendi Džona Stoktona (nedodirljivih 15.806) i Džejsona Kida (12.091).

– Velika je privilegija gledati košarškašku veličinu poput Krisa Pola – rekao je trener Sansa Monti Vilijams nakon ove pobjede i uspjeha Krisa Pola.

Čestitao mu je i saigrač, Devin Buker:

– Inspirisan sam, iskreno. Već dugo sam veliki fan Krisa Pola i sjajno je gledati ga kako igra, a još je bolje biti dio te igre. Kad sve ovo prođe i poslije mnogo vremena moći ću da pričam da sam imao tu čast da igram sa Krisom Polom – rekao je Buker.

Pol je poslao pas za Džeja Kraudera koji je pogodi trojku i pomogao saigraču da postane treći najbolji asistent svih vremena:

– Mnogo mi to znači. Zahvalan sam Bogu na svemu, a posebno na prilici da budem dio ove lige, da igram i pišem istoriju. To ne uzimam zdravo za gotovo – rekao je popularni CP3.

Kris Pol nije postavio samo treći najbolji rekord u asistencijama, već je postao 45. najbolji strijelac svih vremena prestigavši Toma Čejmbersa sa 20.056 poena, pa je tako postao prvi igrač u istoriji košarke sa 20.000 poena i 10.000 asistencija.

Njegovo košarkaško veličanstvo.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button