OSTALI SPORTOVI

BORIK OSTAJE BORIK Propala inicijativa da dvorana ponese ime po Marijanu Benešu

Inicijativa da dvorana “Borik” ponese ime po legendarnom Bokseru Marijanu Benešu za sada je propala, pa će banjalučki hram sporta i dalje nositi naziv koji je dobio još po osnivanju 1974. godine.

Upravni odbor Javne ustanove SC “Borik” je u objašnjenju naveo da je u aprilu prihvatio inicijativu za promjenu naziva, ali da je formirao Komisiju koja će provesti anketu kod korisnika ustanove. To su i sproveli u djelo, ali nisu dobili odziv kakav su očekivali. Naime, stiglo im je samo šest odgovora, od kojih dva podržavaju inicijativu, dva su protiv nje, jedan je suzdržan, a jedan nije bio validan da da mišljenje. Bio je to jasan signal za UO “Borika” da odbaci inicijativu. Banjaluka kao grad sporta, te Banjalučani koji ga po prirodi i istoriji dobro razumiju imaju oprečno mišljenje o ovoj temi. Niko naravno ne spori veličinu, rezultate, trag i uticaj koji je imao legendarni as. Oni stariji i dan danas prepričavaju meč sa Žilberom Koenom održanom 17. marta 1979. godine pred dupke punim banjalučkih ramom sporta. Marijan jednostavno nije mogao da izgubi taj meč, te je postao evropski šampion. Međutim, vladari Starog kontinenta pod svodovima “Borika” postali su i rukometaši Borca… Tema je vrlo kompleksna i osjetljiva, a imena kojima se možda i bespotrebno licitira isuviše velika.

Da podsjetimo, inicijativu je podnijelo nekoliko sportskih kolektiva iz Banjaluke, te nekolicina novinara, a poddržao ju je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
  2. Povratni ping: soothing piano
Back to top button