OSTALI SPORTOVI

Nestvarna Lana Pudar oborila 14 rekorda za deset dana

Najbolja plivačica BiH Lana Pudar doputovala je u Sarajevo, nakon uspješnih nastupa na Svjetskom kupu i Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima u ruskom Kazanju.
Petnaestogodišnja Mostarka u Svjetskom kupu osvojila je istorijsku bronzanu medalju za ž plivanje u disciplini 100 leptir, dok je na EP zauzela šesto mjesto u istoj disciplini.
Pored toga na Svjetskom kupu osvojila je četvrto mjesto u disciplini 200 metara leptir, dok je bila šesta u disciplini 50 metara leptir.
Na ova dva takmičenja ukupno je postavila 14 državnih rekorda u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. 

– Ponosna sam na ovo što sam postigla u protekle dvije sedmice, prvo na Svjetskom kupu pa onda i na Evropskom prvenstvu. Mnogo mi znače ova takmičenja. Stekla sam iskustvo, takmičila sam se sa najboljim evropskim plivačicama i zadovoljna sam sa postignutim rezultatima – kazala je Pudar na pres-konferenciji na Sarajevskom aerodromu.

Trener reprezentacije BiH i glavni trener Plivačkog kluba Orka Mostar Alena Ćemalović istakla je da takmičenja u Kazanju nisu najvažnija u ovoj godini te da seniorska prvenstva za Lanu Pudar još uvijek služe za sticanje iskustva. 

– Nismo imali velika očekivanja niti smo to Lani stavljali teret. Nakon ovoga moramo dalje da radimo, ovo je samo bilo usputno takmičenje, a očekuje nas seniorsko Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju, a iduće godine i juniorska prvenstva koja su za nas najbvažnija – istakla je Ćemalović.

Predsjenik PK Orka Damir Đedović potcrtao je da se nada da će Lanini rezultati dovesti do toga da grad Mostar krene u izgradnju olimpijskog bazena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button