KOŠARKAREGION

ZVANIČNO Marković potpisao, Zvezda dobila veliko pojačanje

Stefan Marković je promovisan kao novo pojačanje Crvene zvezde! Ekipa Dejana Radonjića na taj način je završila potragu za novim organizatorom igre.

Marković će „crveno-bijelima“ donijeti veliko iskustvo, a Zvezda će njemu biti 10. jubilarni klub u dugoj karijeri. Iskusni plej će predstavljati opciju više na terenu, krasi ga veliki broj asistencija i inteligentna igra, ali i ogromno požrtvovanje u defanzivi. Marković je bio dugogodišnja velika želja Crvene zvezde, beogradski klub je u više navrata pokušavao da ga privoli u svoje redove, a sada je konačno i uspeo u tome.

Nekadašnji reprezentativac Srbije bio je slobodan je od prošlog ljeta, kada mu je istekao ugovor sa Virtusom. Iza sebe ima i značajno evroligaško iskustvo u Himkiju i Unikahi, a tokom karijere je još nastupao za Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Malagu i Zenit.

Sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima tri srebrne medalje. Prvu je osvojio 2009. godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, potom na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, a na kraju i na Olimpijskim igrama u Riju. Jedino zlato osvojio je na Svjetskom prvenstvu za juniore 2007. godine u Srbiji.

Dejan Radonjić od početka sezone na poziciji plejmejkera koristi Nejta Voltersa, Nikolu Ivanovića i Aleksu Uskokovića. Sa dolaskom Markovića, crnogroski stručnjak bi dobio opciju više na bekovskim pozicijama, pa bi Ivanović najvjerovatnije češće bio korišćen na poziciji “dva”, što bi donijelo znatno više mogućnosti u napadačkim akcijama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mdma cristaux,
Back to top button