EVROPAKOŠARKA

BLAMAŽA Đorđevićev Fener ubacio samo 43 poena

Taman što se uzdigao, Fenerbahče je teško pao – možda i najteže u istoriji. Ozbiljno je poljubio patos u sudaru sa Olimpijom Milano. Poslije tri vezana trijumfa dočekao je sjajnu ekipu Etorea Mesine i pretrpio jedan od najbolnijih poraz u Evroligi.

Ubacio je tri poena u prvoj četvrtini, ukupno 29 za 30 minuta košarke. Na kraju nezapamćenih 43:68 u Istanbulu, šesti poraz ekipe Aleksandra Đorđevića i osmi trijumf fantastičnih „manekena“. Nikada Fener nije imao slabiji poenterski učinak u društvu najboljih timova Starog kontinenta i to sve govori.

Šta reći za Fenerovo večerašnje izdanje? Totalna blamaža. Poptuno bez energije su odigrali domaći košarkaši, tokom gotovo svih 40 minuta. Prvi kvartal je umalo bio istorijski. Đorđevićevoj ekipi je trebalo preko pet minuta da se upiše, Jan Veseli je bio polovičan sa linije penala. Prve poene iz igre ubacila je u posljednjem minutu prve dionice. To je četvrti najgori učinak u istoriji takmičenja na nivou jednog kvartala, s ozbirom da su ispred tri ekipe sa po dva postignuta poena za 10 minuta (Beneton, Marusi i Žalgiris).

U drugoj dionici su se domaći igrači drastično popravili, čak su uspjeli i da je dobiju, ali bilo je jasno da je pitanje pobjednika uveliko poznato. Armani je na prvi odmor otišao sa 19 poena viška, dva manje nisu pravila veliku razliku.

Taman kada su navijači pomislili da je najgore ostalo iza njih, uslijedila je još jedna horor četvrtina istanbulske ekipe. Stala je i odbrana, dozvolila rivalu 25 poena, dok je napad uspio da proizvede samo devet. Skupa – 29 poena Fenerbahčea za tri dionice. Najgori učinak tokom uvodna tri kvartala u istoriji zabilježila je Montepaski Sijena prije 10 godina – 22 poena.

Otvorio je Fener serijom 8:0 posljednji kvartal i činilo se da će uspjeti da izbjegne najgori poraz u istoriji. Ipak, uslijedio je novi pad, serija promašaja, loših rješenja na protivničkoj polovini. Uspjeli su Đorđevićevi puleni da pobegnu od najslabijeg učinka ikada – Krka ubacila 35 poena protiv CSKA prije 18 godina – ali su ipak ispisali tamne strane istorije istanbulskog kluba. (Mocartsport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button