FUDBAL

“Od kada smo nas dvojica na ti” Selektor Dalić oštro odgovorio prvotimcu

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u nedjelju šesti put osigurala plasman na Mundijal, pobjedom nad Rusijom od 1:0 u odlučujućem meču odigranom na splitskom Poljudu.

Ovaj plasman „vatreni“ su ostvarili bez jednog od standardnih reprezentativaca, Šimeta Vrsaljka (29) koji je nakon EURA misteriozno nestao sa spiska Zlatka Dalića.

Desni bek madridskog Atletika bio je važan faktor najvećeg uspjeha u istoriji hrvatskog fudbala, plasmana u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji ali u posljednjih sedam kvalifikacionih mečeva svog nacionalnog tima nije bio na spisku pozvanih igrača.

Kako pišu hrvatske „Sportske novosti“ razlog tome je sukob sa selektorom Dalićem koji datira od pomenutog prvenstva „starog kontinenta“ u kojem je Hrvatska stigla do osmine finala, gdje je kasnije eliminisana u uzbudljivom meču sa Špancima.

Pomenuti medij iz susjedstva je sada objavio i detalje svađe Vrsaljka i Dalića, koji je tokom prvenstva sklonio defanzivca na klupu.

Sve je, navodno, počelo kada je fudbaler Atletika tokom jednog ručka ljutito rekao selektoru:

– Ti mene nisi stavio da igram. Ti si to napravio… –
Povod za takvu reakciju bila je Dalićeva odluka da Josip Juranović započne meč na „Hempden parku“ protiv Škotske umjesto njega.

– Otkad smo nas dvojica na ti?-, odgovorio mu je Dalić, koji nije bio najsrećniji reakcijom svog igrača i načinom na koji mu se ovaj obratio.
Prema pisanju novinara, selektor Hrvatske je potom na treningu izdvojio Vrsaljka na stranu i očitao mu bukvicu:

– Kako možeš tako nastupiti prema meni? Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od povrede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara… Šta sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svježeg Juranovića. To je jedini razlog – rekao mu je tada selektor.

Od tada Vrsaljko nije igrao za reprezentaciju i izgubio je mjesto u timu, iako je do tada sakupio 51 utakmicu u nacionalnom dresu.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button