BIHFUDBAL

Rosić za SNM: Da Omarska i protiv Sloge ostane neosvojiva tvrđava

Fudbaleri Omarske sutra će ugostiti dobojsku Slogu i pobjedom protiv jednogh od favorita lige pokušati da stave tačku na odličnu debitantsku polusezonu u Prvoj ligi Srpske.

Momci Milenka Vulete trenutno su na šestom mjestu sa 24 boda i sigurno su zadovoljni tim učinkom, koji bi bio iza nijansu bolji da nisu upali u malu krizu u finišu jeseni. U sličnoj formi je i Sloga koja je poslije niza od deset mečeva bez primljenog gola izgubila dva zaredom i prvo mjesto predala Krupi. Upravo iz tog razloga sutrašnji okršaj (13 časova) biće još zanimljiviji. Strijelac sedam golova za domaće Branko Rosić za SNM poručuje da će njegovi saigrači i on dati sve od sebe kako bi na odmor otišli sa još uknjižena tri boda iako respektuje i cijeni kvalitet Dobojlija.

– Za kraj nam je ostala poslastica, derbi, protiv ekipe koju poznajemo iz mnogo ranijih susreta. U goste nam dolazi ekipa koja ne želje da sljedeće godine zaigra u premijerligaškom društvu. Samim tim sigurno će i u nedjelju pokušati da stignu do tri boda. Činjenica je da su u maloj rezultatskoj krizi, ali im je zato ova utakmica još važnija. Međutim, kao sto većina zna, Omarska je odavno neosvojiv teren. Ovo je utakmica u kojoj se prvenstveno pitamo mi. Poštujemo protivnika, radi se o ambicioznoj ekipi sa kvalitetnim pojedincima, trenerom koji je već duži niz godina u ovoj ligi… Nećemo ih podcijeniti, no ne smijemo podcjenjivati ni svoj učinak kod kuće ove polusezone – rekao je Rosić.

I zaista, iz Omarske u šest pokušaja nijedna ekipa nije odnijela cijeli pljien. Samo su Krupa i Slavija uspjele da odole i kući ponesu bod.

– Očekujem da ponovo sva tri boda ostanu u Omarskoj i takvim gestom da se zahvalimo mnogobrojnoj publici koja nas prati. Nadam se da smo im se odužili rezultatima koje smo ostvarili ove jeseni. Igrali smo zajedno s njima, igrali smo za njih, a oni su nas podržavali i sve vrijeme bodrili. Zajedničkim snagama smo došli do svih zacrtanih ciljeva. Još jednom pozivam sve navijače da nas poslednji put u ovoj godini nose prema novim bodovima – naglasio je Rosić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button