FUDBAL

PRESTIGLI HRVATE Plasmanom na Mundijal cijene “orlova” otišle u nebo

Vrijednost fudbalera reprezentacije Srbije itekako je porasla poslije plasmana na Mundijal u Kataru, a prirodno je da u narednom periodu dodatno skoči.

Srbija se nalazi u samom vrhu svjetskog fudbala jer zauzima 11. mjesto i poslije dugo vremena je ispred Hrvatske!

Naime, prema najnovijim podacima poznatog sajta “Transfermarkt”, ukupna vrijednost „orlova“ iznosi 342 miliona evra, dok su Hrvati na 316. Gledajući pojedinačno najskuplji je i dalje Sergej Milinković Savić čija je tržišna vrijednost 70 miliona evra, a sjajnim igrama i golovima vrijednost je uduplao Dušan Vlahović. On sada košta 50 miliona evra.

S obzirom da je Srbija poslala u baraž za SP jednu od najjačih selekcija svijeta – Portugal, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, ovi podaci i ne čude.

Tako je srpska selekcija pretekla i neke jake selekcije, baš kao što je Hrvatska, Poljska, ali i polufinalistu Evropskog prvenstva Dansku.

Kada je u pitanju sami vrh liste na njemu je neprikosnovena Engleska čiji tim vrijedi fantastičnih 1,23 milijardi evra. Slijedi Francuska 978 miliona, Brazil 870, Portugal 775, Argentina 747, Španija 728, Holandija 668, Italija 663, Njemačka 660, a prvih deset zaokružuje Belgija sa 419 miliona evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button