FORMULAMOTOSPORT

Rikardo: Šta ću ja iza Luisa i Maksa? Alonso: Zbunjujuće…

Trka za Veliku nagradu Abu Dabija se pretvorila u pravu katastrofu, prije svega zbog odluke direktora trke Majkla Masija na samom kraju. Najveći problem je nastao kada je pred kraj trke bilo zabranjeno vozačima koji su zaostajali čitav krug da preteknu Luisa Hamiltona i da se vrate na svoje pozicije.

Prilikom izlaska vozila bezbijednosti uvijek je pravilo da se vozači koji su se zatekli između vodećih i koji zaostaju čitav krug vrate na svoje pozicije. Tada imaju i sami priliku da se bore za pozicije i da se razlika između njih takođe smanji, baš kao što je to bio slučaj sa Luisom i Maksom.

Međutim u Abu Dabiju Majkl Masi nije dozvolio da se ta vozila vrate na svoja mjesta, pa je naprasno odlučio da je to ipak moguće. Da stvar bude još gora, neki su se vozači vratili a neki ne.

– Na kraju je bilo nekako čudno jer su rekli da vozila ne mogu da pretiču, onda su neki od njih to uradili ali meni nije to bilo dozvoljeno. Imali smo jedan krug poslije restarta a ja sam bio iza Luisa i Maksa i pitao se šta ću ja tu? Ne znam, veoma je interesantno – rekao je vozač Meklarena Danijel Rikardo.

– Ne znam šta je FIA rekla, ali prvo nam nije bilo dozvoljeno da pretičemo, ali onda su odjednom promijenili mišljenje i dali su nam da pretičemo… Nisam siguran šta se desilo i da li je trebalo tako da se završi – rekao je Lando Noris.

Lens Strol nije mogao da pretekne vozila ispred sebe i nije mogao da dođe na svoje mjesto. Tako je propustio priliku da se bori za bodove.

– Nismo imali korist od vozila bezbijednosti jer nije bilo dozvoljeno da pretičem. Bilo je to frustrirajuće i to ne shvatam. Bila je to dobra prilika da dođemo do nekih bodova poslije pit stopa – rekao je vozač Aston Martina Lens Strol.

– Kada je vozilo bezebijednosti izašlo mislio sam da ćemo brzo preticati jer se to obično dešava. Vidiš zeleno svjetlo i tada nadoknadiš krug zaostatka, ali nisu dali zeleno svjetlo. Rekli su mi da neću moći da pretičem i da pozicije ostaju takve kakve su. Krivina kasnije i došlo je zeleno svjetlo i rekli su mi da pratim Norisa. Bilo je zbunjujuće… – rekao je dvostruki svetski šampion Fernando Alonso.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: go to
Back to top button