EUROKUPOVIFUDBAL

Bijesni zbog žrijeba: Iz Reala bacaju otrovne strelice na UEFA

Fudbalski klub Real Madrid vrlo je nezadovoljan odlukom UEFA o ponavljanju žrijeba osmine finala Lige šampiona.

Greška ekvivalentna skandalu dogodila se u ponedjeljak prilikom žrijeba za Ligu šampiona, pa je isti ponovljen tri sata kasnije.

U prvom izvlačenju Real Madrid je za narednog protivnika dobio Benfiku. Međutim, kako je u istom žrijebu izvučeno da igraju Mančester Junajted i Viljareal, što nije smjelo da se desi jer su bili u istoj grupi kao i izostanak kuglice sa imenom Junajteda prilikom žrijebanja Atletiko Madrida, čitav žrijeb je morao da bude ponovljen.

U kraljevskom klubu su bili prezadovoljni što su izvukli Benfiku, ali kada su u novom izvlačenju za protivnika dobili PSŽ, tada je nastao haos.

Direktor za međunarodne odnose Reala Madrida Emilijano Butragenjo nazvao je odluku UEFA skandaloznom i nedopustivom, dodavši da su prevaranati.

Inače, netrpeljivost na relaciji Real Madrid – UEFA tinja već duže vrijeme zbog Superlige Evrope, projekta koji je propao, odmah prilikom osnivanja, a čiji je idejni tvorac bio upravo predsjednik kraljevskog kluba Florentino Peres.

Madriđani su na kraju pristali da nastave da igraju UEFA takmičenja jer im je to bila jedina moguća opcija, ali nisu odustali od pravljenja takmičenja u kome bi oni bili „gazde“ jer to vide kao jedini način da se riješe finansijske krize u koju su zapali zbog prevelikih troškova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button