FUDBAL

Prvi transfer bogatog Njukasla, stigao Tripije

Kiran Tripije je od petka ujutru novi fudbaler Njukasl Junajteda. To je prvi transfer ovog kluba od kako su gazde prebogati Saudijci.

To je takođe i prvo pojačanje od doalska menadžera Edija Haua. Kiran je potpisao ugovor na dvije i po sezone, a stiže iz Atletika iz Madrida gdje je minule sezone osvojio titulu šampiona.

– Prezadovoljan sam što dolazim u ovaj fantastični klub. Uživao sam u Madridu, ali kada sam čuo da me Njukasl želi i znajući da sam već radio sa Edijem, znao sam da želim da budem ovdje. Svjestan sam da ima mnogo posla pred nama ali znam zahteve Premijer lige i znam da ovaj klub ima talentovane igrače. Jedva čekam da izađem na stadion kao Njukaslov igrač – rekao je Kiran Tripije.

Ovaj desni bek je inače u karijeri nastupao i za Totenhem, ali i za Barnli gdje mu je menadžer 2011. bio baš Edi Hau. Standardni je reprezentativac Engleske i igrao je na Evropskom prvesnstvu 2021. godine.

Transfer neće baš biti pretjerano skup za nove vlasnike Njukasla. Tek 12 miliona funti će “svrake” uplatiti Atletiko Madridu. Razlog što obeštećenje nije veće je taj što Tripije ima 31 godinu, dok sa druge strane mu ističe ugovor u Atletiku pa je ova zima bila posljednja prilika za “jorgandžije” da zarade na njegovoj prodaji.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button