FUDBALREGION

ZVEZDA “UPALILA MOTORE”: Samo jedna obaveza – TITULA!

Nakon dva dana ljekarskih pregleda, fudbaleri Crvene zvezde okupili su se ove srijede na stadionu Rajko Mitić za prvi zajednički trening u 2022. godini.

Okupljanje na Marakani proteklo je bez kapitena Milana Borjana, koji ima koronu pa će se naknadno pridružiti saigračima.

– Pored Borjana pozitivni su Bakajoko i mladi Lučić. Što se Borjana tiče sve što se desilo ostavio sam u prošloj godini. Da bismo pisali lijepu budućnost, prošlost moramo da ostavimo po strani. Zvezda je iznad svakoga, sebe stavljam na prvo mjesto. Nemam problem, ne vjerujem ni da će on. Samo o ciljevima i veličini kluba moramo da razmišljamo, istakao je Dejan Stanković.

Odsutni su i Gelor Kanga i Mohamed el Fardu Ben, koji sa svojim reprezentacijama Gabona i Komora učestvuju na Afričkom kupu nacija.

Primarni cilj je nadoknaditi pet bodova zaostatka za Partizanom i osvojiti petu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Takođe ekipa će se boriti i za plasman u četvrtfinale Lige Evrope, te odbranu trofeja u Kupu Srbije.

– Čeka nas jedan jak i važan put, početak druge polusezone. Svjesni smo i znamo u kakvoj smo situaciji. Krenućemo jako da odgovorimo na sve izazove, jasan je trener srpskog šampiona.

Jaku poruku za igrače imao je i generalni direktor Zvezdan Terzić.

– Po prvi put poslije ko zna koliko okupljanja imamo minus pet u odnosu na Partizan. Imamo pakao ispred nas, u velikoj mjeri smo mi krivci jer imamo nikad bolji tim, nikad boljeg trenera, a nalazimo se na minus pet. Nemamo tako laganu situaciju kao ranije, da imamo 10 ili 15 bodova više. Nemamo slobodnog dana do 26. maja, nemamo prava na grešku, moramo da budemo fokusirani, pravi, ispravni. Morate da budete spremni na sva odricanja, ozbiljni ste muškarci, svjesni dresa koji nosite. Jedina obaveza nam je šampionska titula, nedvosmislen je bio Terzić.

Kako bi to ostvarili, crveno-bijeli su napad pojačali norveškim golgeterom Ohijem Omoijuanfom, očekuje se dolazak desnog beka Kristijana Pičinija, a eventualna dalja pojačanja zavisiće od odlazaka.

– Ohija smo završili još prošlog ljeta, što se tiče Pičinija danas su stigle povoljne vesti, Valensija se saglasila sa uslovima prelaska Pičinija. U fudbalu nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite, ali verujem da ćemo ga imati uskoro u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo dosad urađenim u prelaznom roku i sva druga pojačanja zavisiće od eventualnih odlazaka, otkrio je Mitar Mrkela.

Dosad su klub napustili Miloš Degenek i Aleksa Vukanović, dok je Torino po drugi put odbijen za Marka Lazetića, a čeka se konkretna ponuda za Njegoša Petrovića.

Milan Rodić, Radovan Pankov i Slavoljub Srnić dobili su ponude za nove ugovore, dok će Marko Gobeljić i Milan Gajić, s kojima saradnja ističe po završetku sezone, morati da se dokažu tokom proljeća ukoliko žele da ostanu u Crvenoj zvezdi.

-Srnić će produžiti ugovor. U sportskom sektoru smo donijeli odluku da je potreban ekipi. On je Zvezdino dijete, uvijek je igrao dobro i značajan je za svlačionicu. Ostali su još neki detalji oko ugovora, ali vjerujem da će se to riješiti. Rodić ima ponudu na stolu, pričamo o novom ugovoru i nadam se da će ostati jer je izutetno važan našem timu. Pankov je isto dobio ponudu i mislim da je jako blizu da se taj ugovor nastavi. Gajiću i Gobeljiću još nismo dali nove ponude, oni će morati da se dodatno dokažu u slijedećem dijelu sezone, istakao je sportski direktor crveno-bijelih.

Ugovor sa Zvezdom do ljeta 2025. godine produžio je mladi napadač iz Gane, Ibrahim Mustafa. Prvi dio sezone proveo je na pozajmici u Radničkom iz Sremske Mitrovice za koji je postigao sedam golova u Prvoj ligi Srbije. 

Pominjalo se tokom zime da Lois Dioni i Aksel Bakajoko nisu zadovoljili u Crvenoj zvezdi i da će klub potražiti način da raskine saradnju s njima, ali će imati novu šansu tokom priprema da se dokažu.

Zimske pripreme sa prvim timom odradiće i nekoliko igrača iz omladinskog pogona i razvojnog tima Grafičara, a to su braća Jovan i Nikola Mituljikić, Andrej Đurić, Nikola Stanković, Andrija Radulović, Vladimir Lučić i 16-godišnji golman Stefan Marinković.

Zbog rigoroznih i komplikovanih epidemioloških mjera na Kipru plan priprema je promikenjen, pa će umjesto da prvu fazu treninga odrade na poznatom ostrvu, crveno-bijeli putovati direktno u Tursku. Let je zakazan za 13. januar, a u Antaliji će ekipa provesti tri nedelje.

Tamo će trenirati na dobro poznatom terenu hotela Kalista, na kom će i odigrati četiri prijateljske utakmice. Rivali su Maribor (25. januar), Lask (28), Šahtjor Donjeck (31) i Šahtjor Soligorsk (3. februar).

Prvu takmičarsku utakmicu u 2022. godini Crvena zvezda igra protiv Čukaričkog na svom stadionu, 12. februara. Novi evropski izazovi su 10. i 17. marta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: briansclub
Back to top button