FUDBAL

Samo je Mesi bolji: Milerovih 150 asistencija u Bundesligi

Nikad u prvom planu, ali nema sumnje da je Tomas Miler (32) jedan od najboljih fudbalera na svojoj poziciji na svijetu.

Tomas Miler je na posljednjem meču protiv Kelna ostvario jubilarnu 150. asistenciju u Bundesligi. Uvijek skroman i nenametljiv, pa je tako i ovaj njegov rekord ostao u drugom planu.

Bajern je u subotu u 19. kolu Bundeslige slavio kao gost protiv Jarčeva sa čak 4:0, a Miler je „otvorio“ domaćine sa dva dodavanje. Najpre Levandovskom u devetom, zatim i Tolisu u 25. minutu za rano vođstvo Bavaraca od 2:0.

– Naravno da smo ovdje očekivali pobjedu. Željeli smo i da pokažemo pravu reakciju poslije poraza od Borusije i to smo i uradili. Odigrali smo dobro, iako je i Keln bio hrabar i igrao napadački. To je utakmicu učinilo zabavnom. Moglo je da bude i više golova na obe strane. Veoma smo zadovoljni pobjedom od 4:0 – rekao je Tomas Miler nakon meča.

Statističari su izračunali da je od debija u Bundesligi 15. avgusta 2008. godine pa do danas samo Leo Mesi ostvario više asistencija od Tomasa Milera. Računajući Top pet evropskih liga (Engleska, Njemačka, Španija, Italija i Francuska). Slavni Argentinac je u tom periodu zabilježio 180 asistencija.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button