EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

ISTORIJSKI PAKT REALA I BARSELONE: Jedni drugima neće dirati igrače!

Španska Marka, pod vinjetom ekskluzivno, javlja o usmenom paktu između predsjednika Real Madrida Florentina Pereza i Barselone Đoana Laporte. Real i Barsa nisu više tako dominantni igrači na fudbalskom tržištu kao prije nekoliko godina, pojavili su se bogatiji i moćniji klubovi pa su Laporta i Perez odlučili da makar jedni drugima ne zabijaju noževe u leđa.

Prema usmenom dogovoru, Real i Barsa neće „napadati“ igrače jednim drugima.

Naprimjer, uoči nedavnog Superklasika se pojavila infromacija da bi Real mogao da Barsi protme urugvajskog defanzivca Ronalda Arauha. A upravo su to situacije koje se neće koristiti.

Barseloni slijede pregovori sa Arauhom o novom ugovoru, a navodno interesovanje Reala neće biti adut u rukama njegovih menadžera da izmuzu što više novca od Barselona. Iako Urugvajac jeste interesantan Merengesima, oni neće raditi na njegovom transferu. Barselona ne mora da strijepi od ponude ljutog rivala. Osim u situaciji da Arauho uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora. Prema „paktu o nenapadanju“ to su jedine situacije kada će ljuti rival moći da pregovara sa igračem iz suprtnog tabora.

Sve dok igrač ne uđe u posljednjih pola godine ugovora, njegovi agenti neće moći da računaju na ponudu iz rivalskog kluba kojom bi ucjenjivali aktuelni klub i tražili više novca.

Ovo naravno ne znači da neće biti rata na fudbalskoj pijaci između španskih velikana. Već na ljeto ćemo gledati El Klasiko za potpis Erlinga Halanda. Oba kluba žele Norvežanina iz Borusije Dortmund i tu neće biti popusta, niti će se birati sredstva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
  2. Povratni ping: hk pistols
Back to top button