FUDBAL

Liverpul nije ispunio želju Karageru, ali jeste Luisu Dijazu

Engleski mediji javljaju da se na Enfildu priprema promocija Luisa Dijaza iz Porta u Liverpul, a na društvenim mrežama osvanule su i fotografije Kolumbijca u dresu Redsa.

Engleski mediji danima najavljuju njegov transfer, ali on nije mogao da bude realizovan jer se Luis Dijaz nalazio u domovini gdje je branio boje Kolumbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

Po povratku u Evropu, umjesto u Portugal, krenulo je put Engleske. Oglasio se odmah i legendarni defanzivac Liverpula Džejmi Karager, danas u ulozi stručnog konsultanta u engleskim medijima. On je u petak slavio 44. rođendan i kako poklon poželio od voljenog kluba da do kraja dana realizuje transfer Luisa Dijaza.

Liverpul tada tehnički nije mogao da mu ispuni želju, ali će je po svemu sudeći ispuniti Kolumbijcu. Luis Dijaz je prethodnih dana bio na meti Totenhema. Pijevci su poslali zvaničnu ponudu na adresu Porta, ali je ovaj fudbaler poručio da želi u Liverpul.

Navodno, Jirgen Klop nije planirao da Luisa Dijaza dovede u januarskom prelaznom roku, već na ljeto, ali je Liverpul na kraju morao da reaguje zbog interesovanja Totenhema i drugih klubova.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila i fotografija Kolumbijca kako proba dres svog budućeg kluba.

Luis Dijaz ima 25 godina, karijeru je počeo u Barankilji, igrao je u ovom gradu i za Atletiko Junior prije nego što je 2019. potpisao za Porto. U ovom klubu igrao je između ostalih i sa srpskim reprezentativcem i bivšim fudbalerom Liverpula Marko Grujićem (na slici).

Za reprezentaciju Portugala odigrao je 32 utakmice i postigao sedam golova.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button