EVROPSKE LIGEFUDBAL

NJUKASL PREDNJAČIO Englezi spiskali 350 miliona u januaru

Klubovi Premijer lige su u zimskom prelaznom roku potrošili 295 milliona funti (353,5 miliona evra) na pojačanja, objavila je finansijska kompanija „Deloitte“.

To je najviše od 2018. godine, s tim da je pet najslabije plasiranih klubova potrošilo više od 50 posto ukupnog iznosa. Prednjačio je Njukasl koji je spiskao gotovo 100 miliona funti.

Takođe, ovogodišnja potrošnja na pojačanja je više od četiri puta veća nego 2021, kada je potrošeno 70 miliona funti. Ovogodišnji zimski prelazni rok je po potrošnji drugi najveći od 2003.

Potrošnja premijerligaša čini skoro 50 odsto potrošnje u pet najjačih evropskih liga, a na drugom mjestu su klubovi Serija A koji su potrošili čak 150 miliona funti manje.

– Ovaj prelazni rok pokazuje da uticaj koronavirusa na Premijer ligu opada, te da je potrošnja na nivou prije pandemije i jedna od najvećih koju smo vidjeli u januarskom prelaznom roku. Globalno gledano Premijer liga je i dalje vodeća, zadržala je status najveće domaće lige u svijetu u finansijskim pokazateljima – izjavio je Dan Džons iz kompanije „Deloitte“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy Mushroom Canada
Back to top button