BIHFUDBAL

Tešić zadovoljan kako izgleda igra “rudara”

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Marko Tešić zadovoljan je poslije pobjede u prvoj utakmici na turniru “Medulin Kupu 2022” u kojoj su njegovi izabranici savladali Karlovac 1919 sa 1:0.

Jedini pogodak u susretu sa hrvatskim trećeligašem postigao je Nemanja Pekija u 26. minutu i to odličnim volejom poslije kornera.

– Igrači su i na ovoj utakmici pokazali veliku disciplinu u igri i sa te strane sam više nego zadovoljan. Ostaje nam još samo da budemo efikasniji, jer stvaramo brojne šanse, ali ne postižemo puno golova. I u ovoj utakmici imali smo veliki broj prilika, ali eto uspjeli smo iskoristiti samo jednu – rekao je Tešić.

On je naglasio da se osjeća odsustvo Žozefa Amoe koji je jesenas bio najbolji strijelac.

– Kao što je poznato zbog papira nije mogao da uđe u Hrvatsku, ali vrijedno trenira u Prijedoru. Nadam se da ćemo uspjeti da se po povratku iz Medulina uigramo sa njim i da će do nastavka sezone i realizacija biti daleko bolja.

Pobjedom nad Karlovcem 1919 Prijedorčani su osigurali bar drugo mjesto u grupi, a danas od 15 časova igraju protiv tuzlanske Slobode.

– Nisu nam u pripremnim utakmicama rezultati u prvom planu, već da se što bolje taktički uigramo, ali i da nas mimoiđu povrede. U dosadašnjim kontrolnim mečevima svi igrači su dobili gotovo podjednaku priliku, ali će od današnjeg meča sa Slobodom biti malo drugačije. Jedan dio igrača na terenu će provesti 60, a drugi 30 minuta – nastavio je Tešić.

Već sutra mlađi fudbaleri, koji su do sada imali manju minutažu odigraće susret protiv Domžala, a u zavisnosti od plasmana u grupi zavisi i kada će se igrati posljednji susret na turniru.

– Ako budemo prvi igramo u nedjelju, ako budemo drugi igramo u subotu. Od toga nam zavisi i termin povratka u Prijedor. Sve u svemu zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema u Medulinu, gdje imamo stvarno sjajne uslove za rad, a i vrijeme nas je bar do sada poslužilo – dodao je Tešić.

Dujaković

Doskorašnji fudbaler Borca Nikola Dujaković mogao bi u narednim danima da postane član Rudar Prijedora u koji bi došao kao slobodan fudbaler. On je nedavno sporazumno prekinuo saradnju sa Banjalučanima. U zimskom prelaznom roku redove “zeleno-crnih” pojačao je samo golman Nikola Lakić, koji je došao na šestomjesečnu pozajmicu iz Borca.

(Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: WeTalkBusiness
Back to top button