ZIMSKI SPORTOVI

ČUDNA SORTA Olimpijski šampion, a sport u kojem je osvojio zlato mu je bezveze

Švedski klizač Nils van der Pul otkrio je na koji način se pripremao za Olimpijske igre u Pekingu, na kojima je uz rekord došao do zlata.

Šveđanin je u nedjelju trijumfovao u trci brzog klizanja na 5.000 metara, zahvaljujući fantastičnoj vožnji u posljednja dva kruga, uz novi olimpijski rekord.

– Nisam bio siguran da ću pobijediti, ali uvijek postoji nešto za šta se borim – rekao je Van der Pul.

– U meni je dijete koje je prije 15 godina pomislilo da je ovo moguće. Desilo se i prilično je kul.

Van der Pul je dva puta pravio duge pauze u karijeri – jednom kada se priključio vojsci Švedske i drugi put kada se posvetio ultramaratonu. Pohvalio se da je 1000 puta skočio iz padobrana, da je često vozio snoubord i da je išao na skijanje, te da je cijelu Švedsku prešao biciklom.

A pred početak Olimpijskih igara potpuno se izolovao. Posljednja dva mjeseca je trenirao u malom selu, a radio je sve u skladu sa vremenom u Pekingu.

– Kada ste profesionalac u sportu koji je bezveze kao što je brzo klizanje, morate pronaći način da ga učinite malo manje lošim. Šta god da vas inspiriše, morate to da pronađete. Nečim morate da se potkupite. Ako to uspijete, onda možete da osvojite olimpijsko zlato – objasnio je svoje pomalo čudne metode.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Buy Viagra for hot sex
Back to top button