EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

Menig: Da protiv Zvezde zakoračimo ka tituli

Možda i najveće pojačanje Partizana ljetošnjeg prelaznog roka bio je đak fudbalske škole Ajaksa i dotadašnji napadač Tventea Kvinsi Menig.

Nije tajna da je Holanđanin u crno-belom dresu krenuo po principu “toplo-hladno”, ali daleko od toga da nije imao zapaženu ulogu.

Na 22 odigrane utakmice u sva tri takmičenja ostvario je učinak od devet golova i pet asistencija.

I ne krije da je zadovoljan sa prvih šest mjeseci u Humskoj.

– Da, veoma sam srećan što smo prvi u šampionatu i što smo prezimili u Evropi. I isto tako sam prezadovoljam što sam uspeo da se uklopim u tim i ceo klub. Dobio sam dosta minuta na terenu u prvom delu sezone i ostao nepovređen, hvala Bogu – rekao je Menig za B92.net.

Nijednom strancu nije lako kada promeni državu, kulturu, stil fudbalskog prvenstva u kom igra… Ali, utisak je da je Menig uspeo da se prilagodi i nametne, ipak, kao dobro pojačanje.

– Osećam se prijatno i na terenu, i van njega. Ovde u Beogradu stil života mi izuzetno prija i veoma je lepo. Moja porodica i prijatelji često dolaze i neretko idemo na večere sa pojedinim saigračima. To mi dosta znači – ističe Kvinsi.

Kao dijete omladinske škole Ajaksa Menig ima odličan početni “CV” i vjeruje se da svojim dolaskom donosi mnogo više od puke brzine i tehnike koju posjeduje.

Ali, nije imao pravi odgovor na pitanje da uporedi tamošnji i srpski fudbal.

– Da, svakako nije isto, ali… Nema pravih razlika između mojih dosadašnjih iskustava u Holandiji i onoga što sada vidim u Partizanu i Srbiji.

Trener Stanojević ga je posebno pohvalio da jeste bio dobro pojačanje i da si je odradio veoma dobre pripreme u Turskoj.

– On je već pokazao u drugom delu jeseni da je to što smo tražili. Postigao je devet golova, rešavao je utakmice, bio konkretan i direktan. On je pokazao, što se mene tiče, da je pojačanje i iz tog ugla ne mora da se dokazuje. Sa druge strane, radio je fenomenalno na pripremama, posebno u Beogradu. Malo ga je na kraju stigao umor, ali očekujem da nastavi u ritmu sa kraja jeseni. Razume zahteve, uklopio se i stabilan je što se mene tiče – rekao je Stanojević o Menigu prilikom rekapitulacije zimskih priprema.

Na tu konstataciju, Menig uzvraća pohvale treneru i smatra da se dobro snašao sa njegovim zahtjevima i pozicijom u ekipi koju mu je dodijelio.

– Trener Stanojević me je dosta naučio. Stalno priča sa mnom na terenu i van njega. Veoma je direktan kada deli instrukcije i ukazuje na detalje koje radim dobro, kao i onda kada je potrebno neke stvari da popravim. Još uvek učim od njega i mislim da imam još dosta prostora za napredak. Da naučim dosta od njega, i kada je reč o igri, ali i o samom klubu i Srbiji i srpskom fudbalskom razmišljanju u celini.

Vrlo uskoro slijedi gostovanje na stadionu Crvene zvezde (27. februar) i “večiti” derbi koji bi mogao da odluči šampiona.

– Derbi nam sledi na kraju ovog meseca koji će biti veoma naporan. To je najveća utakmica u Srbiji i svestan sam toga. Tada bismo mogli da napravimo veliki korak u šampionatu i to u pravcu osvajanja titule. Jedva čekam da igram tu utakmicu. Verujem da možemo da pobedimo – poručuje Menig.

Da li imaš neku poruku ili obećanje za navijače Partizana?

– Za navijače Partizana… Samo želim da im poručim da sam srećan što je zimska pauza uskoro gotova i da jedva čekam da opet budemo zajedno na stadionu. Nadam se da ćemo osvojiti titulu i svi zajedno je proslaviti na kraju sezone – podvukao je Kvinsi Menig. B92

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Gun SHOP USA
Back to top button