FORMULA

Red Bul predstavio “zvijer”: Svi krećemo od nule, Ferstapen jedva čeka testiranja

Red Bul je u sredu predstavio novi bolid RB18, kojim će se takmičiti u Formuli 1 naredne sezone.

Kristijan Horner, Maks Ferstapen i Serhio Perez udružili su se sa inženjerskim timom Red Bula i predstavili su navijačima novi bolid. Od naredne sezone takmičenje će se održati po novim pravilima, a Ferstapen se nada odbrani titule.

– Spreman sam da ponovo vozim. Osjećam se dobro. Važno je pripremiti se na najbolji mogući način, naročito jer se mijenjaju propisi. Kada je riječ o vozilu, ne znamo još sasvim šta da očekujemo, radujem se iskustvu na stazi – rekao je aktuelni šampion.

Perez dijeli entuzijazam svog timskog kolege.

– Ne mogu da dočekam novu sezonu i da prvi put izađem na stazu sa RB18. Svi mi počinjemo od nule ove sezone, biće uzbudljiva godina. Prošle godine smo dali svoj maksimum do posljednjeg kruga, spremni smo da uradimo isto u 2022. Novi propisi će poboljšati takmičenje na stazi, nadam se da će se vozači više nadmetati, da će biti više trkanja. Još mnogo toga treba da naučimo, da se prilagodimo, ali ovi propisi su uvedeni da sve učine interesantnijim. Nadam se da ćemo pružiti navijačima odličnu zabavu i uzbudljive trke – dodao je Perez.

Horner je najavio da će bolid biti drugačiji već do prve trke, a da promjene treba očekivati i tokom sezone. Nova sezona Formule 1 počeće u Bahreinu, gdje će se voziti od 18. do 20. marta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button